Meniu Închide

Termeni si Conditii

CONDITII GENERALE DE INCHIRIERE

3.1 Inchirerea autoturismului este permisa doar pe teritoriul Romaniei. In situatia in care chiriasul va parasi teritoriul tarii acesta trebuie sa aibe asupra sa procura speciala de la proprietar.

3.2 Clientul trebuie sa aiba 20 ani impliniti la momentul semnarii contractului si sa posede permis de conducere valabil national sau international cu vechime de minim 1 an, pentru categoria autoturismului. Locatorul va face copii dupa documentele prezentate de client.

3.3 In situatia in care clientul nu a implinit 20 ani, locatorul poate sa ii inchireze autoturismul, daca doreste, cu majorarea garantiei la  300 euro.

3.4 Pretul inchireii include:  asigurare casco autoturism si asigurare RCA, taxe de drum, intretinerea si reviziile periodice, asistenta rutiera. Pretul nu include combustibilul.

3.5 Autoturismul va fi livrat si receptionat cu plinul facut.

3.6 Orice diferenta constatata la indicatorul de combustibil se va plati de catre locatar la pretul de 1,20 euro/litru.

3.7 Predarea-primirea autoturismului se face la locul si data stabilite de locator si chirias si mentionate in contract. Returnarea autoturismului in alt loc decat cel precizat in contract poate genera cheltuieli suplimentare.

3.8 Perioada minima de inchiriere este de 48 ore.

3.9 Autoturismul inchiriat va fi condus doar de client sau de conducatorul aditional specificat in prezentul contract. In cadrul incredintarii conducerii autoturismului catre alta persoana, chiriasul va fi penalizat prin retinerea integrala a garantiei si prin plata integrala a eventualelor daune.

3.10 Chiriasul se obliga sa plateasca amenzile pentru contraventiile in trafic sau alte incalcari ale legii, vizand autoturismul;

3.11 In cazul pierderii cheilor masinii se va plati o penalizare de 200 euro.

3.12 La incheierea contractului locatarul va depune o garantie materiala de 200 euro in numerar(*300 euro in situatia in care se va plati cu card de credit). Aceasta se va restitui la receptia masinii daca clientul o va restitui in buna stare, cu toate documentele masinii, cu toate accesoriile si echipamentele neavariate si la locul lor, la locul, data si ora inscrise in contract.

3.13 Daca la receptionarea autoturismului sunt constatate defectiuni, ce nu se despagubesc de catre societatea de asigurare (defectiuni mecanice, mici zgarieturi, daune in interiorul masinii, pierderea accesoriilor, etc.) garantia se va retine pana la acoperirea pagubelor suferite, dupa care se vor elibera documente de plata.

CONDITII SPECIALE

4.14. Prezentul contract ia nastere si se termina la termenele stipulate in tabel.

4.15. Depasirea termenului de returnare a masinii cu mai mult de 2 ore atrage dupa sine prelungirea contractului cu inca 24 ore, DOAR DACA locatarul solicita acest lucru telefonic. IN CAZ CONTRAR VEHICOLUL VA FI DECLARAT FURAT! In situatia prelungirii termenului contractului, la cerere cu inca 24 ore pretul chiriei pentru noua zi este calculat in conformitate cu oferta standard.

4.16. Daca in timpul conducerii masinii apar probleme, inclusiv aprinderea martorilor luminosi de la bord sau zgomote anormale locatarul va opri masina imediat si il va anunta pe proprietar. In caz contrar risca sa agraveze defectiunea si sa plateasca daunele produse autovehicolului.

4.17. Orice defectiune produsa in timpul folosirii masinii, altele decat cele datorate procesului normal de uzura, din vina CHIRIASULUI se va plati de catre acesta.

4.18. Uzura normala include: uzura pneurilor, a uleiului, lichidului pt spalat parbrizul, uzura normala a articulatiilor suspensiei, uzura normala a motorului si cutiei de viteze – acestea cad in sarcina proprietarului.

4.19. Proprietarul isi rezerva dreptul de a constata defectiuni ascunse in maxim 72 ore de la receptia masinii, produse din vina chiriasului, si sa il instiinteze pe acesta cu privire la valoarea daunelor. Exista daune care nu se pot constata la o inspectie vizuala si care necesita o verificare amanuntita la un atelier autorizat.

OBLIGATII DE PLATA CLIENT. PENALIZARI

5.20. Plata chiriei se percepe in avans, la semnarea contractului. Plata se poate face in lei sau in euro. Facturarea se va face in lei la cursul BNR.

5.21. Totodata la semnarea contractului se va percepe o garantie specificata in prezentul contract la pct.3.12

Garantia se poate achita in numerar, sau poate fi indiponibilizata pe cardul de credit al clientului.

5.22. Garantia se va restitui clientului la receptia autoturismului inchiriat in aceeasi stare in care a fost primit de la proprietar.

5.23. proprietarul poate retine integral garantia in urmatoarele situatii:

 1. furtul autovehicului inchiriat sau a placutelor de inmatriculare (inclusiv pierderea acestora)
 2. accidente cauzate autoturismului inchiriat, in situatia in care Politia constata ca accidentul a fost produs din vina conducatorului autoturismului inchiriat (inclusiv situatia in care autoturismul este gasit lovit, accidentat in parcare)
 3. in situtia omiterii declararii unui accident sau unei daune savarsita de chirias
 4. in situatia incredintarii conducerii autoturismului inchiriat unei persoane nespecificata in contract ca si conducator aditional
 5. in situatia savarsirii uneia din faptele prevazute la pct 9.43.

5.24. Autoturismul are asigurare de tip Casco si RCA.

5.25. Pretul inchirierii se stabileste pentru fiecare zi de inchiriere, in functie de durata inchirierii si tipul autoturismului Pretul zilnic se calculeaza considerand ca masina se inchiriaza 24 ore si nu fractionat. In cazul restituirii autoturismului inainte de termen nu se ramburseaza sumele platite, decat cu exceptia initiativei locatorului.

5.26. In cazul intarzieirii platii peste termenul stabilit de cele doua parti se percep penalizari de 1% din valoarea sumei datorate, pentru fiecare zi de intarziere.

5.27. In situatia in care clientul datoreaza sume restante, acestea pot fi incasate din garantia depusa(inclusiv de pe voucherul tras dupa cartea de credit), fara somatie prealabila.

OBLIGATIILE PROPRIETARULUI

6.28. Proprietarul se obliga sa transmita clientului dreptul de folosinta supra vehicolului, sa completeze prezentul contract de inchiriere, sa predea cheile autoturismului si sa predea clientului o copie a documentelor si asigurarii autoturismului.

6.29. Sa predea autoturismul in buna stare de functionare, curat si cu plinul facut.

6.30. Sa restituie sau sa deblocheze garantia platita sau indisponibilizata clientului daca acesta restituie autoturismul la data, ora, locul si in conditiile prevazute in contract.

OBLIGATIILE CLIENTULUI

7.31. Sa achite contravaloarea chiriei si a garantiei.

7.32. Clientul se obliga sa nu conduca sau foloseasca autoturismul in urmatoarele situatii:

 1. Incalcand regulile referitoare la circulatia vehiculelelor in Romania;
 2. Pentru subinchiriere, taximetrie, scoala de soferi, paza si protectie etc. sau alte foloase materiale;
 3. Incalcand instructiunile de folosire ale autoturismului cu privire la greutatea maxima admisa si la numarul maxim de persoane ce pot calatori in masina;
 4. In vederea impingerii sau tractarii altui vehicul sau a unei remorci;
 5. In timp ce conducatorul auto este sub influenta alcoolului, drogurilor sau altor substante cu efect psihotrop, de natura sa afecteze

capacitatea de concentrare, psihicul sau capacitatile fizice ale soferului;

Este interzisa :

 1. repararea masinii efectuata la o alta unitate decat cea recomandata de proprietar;
 2. folosirea masinii pentru competitii sportive;
 3. lasarea masinii cu usile descuiate cu cheile in contact, cu usi, geamuri sau capote deschise;

NERESPECTAREA ACESTOR CONDITII ATRAGE RASPUNDEREA MATERIALA A CHIRIASULUI

7.33. Sa restituie autoturismul la data, ora si locul stipulate in contract, in starea in care l-a primit si sa suporte toate cheltuielile ocazionate de recuperarea autoturismului .

7.34 Sa nu vanda, gajeze sau sa dispuna de autoturism in orice alt mod decat cel agreat prin acest contract.

7.35. Sa suporte contravaloarea tuturor daunelor provocate autoturismului si/sau tertilor din culpa sa produse in timpul savarsirii oricarei infractiuni sau contraventii prevazute de legislatia romana, inclusiv conducand autoturismul sub influenta alcoolului sau substantelor cu efect psihotrop, halucinogen.

7.36. Sa achite integral amenzile primite inclusiv cele referitoare la parcarea neregulamentara a autoturismului, precum si cheltuielile ocazionate de ridicarea, blocarea/deblocarea autoturismului.

7.37 Sa instiinteze proprietarului cu privire la locul unde se afla autoturismul atunci cand i se cere acest lucru si sa permita examinarea autovehiculului de catre locator, oridecate ori considera acesta.

PROPRIETAR  CHIRIAS(LOCATAR)

7.38. In situatia furtului autovehiculului sa instiinteze imediat pe proprietar si sa declare furtul la cea mai apropiata unitate de politie.

7.39 In situatia furtului autovehiculului cu tot cu actele si/sau cheile acestuia clientul va suporta in totalitate valoarea autoturismului.

7.40. Urmatoarele situatii sunt asimilate furtului autovehicolului de catre chirias: a) depasirea neanuntata a termenului de predare a autoturismului cu mai mult de 24 ore; b) lipsa sesizarii politiei in cazul disparitiei autoturismului.

ASIGURARI

8.41. Proprietarul are vehicolul asigurat CASCO impotriva furtului si al accidentarii vehicolului.

 1. daca autoturismul este furat raspunderea chiriasului se va limita la garantia platita, daca sunt intrunite conditiile prevazute la punctul 5.23 si 11.46 pana la 51
 2. daca autoturismul este accidentat din vina clientului se va retine garantia si cheltuielile legate de pierderea de folosinta pe timpul cat masina va fi reparata.
 3. daca autoturismul este accidentat cu autor necunoscut, vandalizat sau se savarseste un furt din autoturism proprietarul isi rezerva dreptul de a considera daca fapta s-a petrecut si ca urmare a neglijentei chiriasului, situatie in care poate retine garantai platita de acesta.

8.42. Bunurile proprietatea chiriasului aflate in autoturism nu sunt asigurate si cad in raspunderea chiriasului. Asigurarea nu acopera persoanele din autoturism.

RASPUNDEREA CHIRIASULUI

9.43. Chiriasul raspunde, si este de acord sa despagubeasca toate cheltuielile sau pierderile de valoare cauzate de :

 1. Exploatarea sau intretinerea incorecta a masinii, inclusiv avariile produse la motor, transmisie sau cutia de viteze cauzate de lubrifierea necorespunzatoare, de supraincalzire sau de lovirea acestora de borduri sau alte obiecte dure;
 2. Avarierea anvelopelor sau camerelor de aer, cauzata de rularea cu presiune scazuta in roti, sau cu presiune prea mare, pene de cauciuc, impact cu obiecte taioase sau explozii;
 3. Avarii la sistemul electric de orice natura;
 4. Avarii produse in urma conducerii pe sosele inundate sau pe alte drumuri decat cele publice;
 5. Avarii ale vehiculului sau ale sistemelor auxiliare acestuia datorate nerespectarii prescriptiilor cu privire la incarcarea vehicolului
 6. Avarii produse rotii de rezerva, tapiseriei si bordului, uneltelor si accesoriilor livrate odata cu vehicolul;
 7. Avarii produse in urma unor competitii sportive sau antrenamente desfasurate cu masina inchiriata;
 8. Avarii care:
 • Sunt produse cu intentie;
 • Sunt produse  de catre  conducatorul  aflat  sub  influenta  alcoolului  sau  altor substante cu effect halucinogen;
 • Avarii produse ca urmare a incalcarii dispozitiilor legale, chiar daca masina nu a fost condusa pe un drum public;
 • Avarii aparute in timpul savarsirii unei infractiuni sau contraventii de catre chirias;
 • Avarii produse de sofer cand acesta incearca sa scape de arestare sau o alta pedeapsa, neoprind la semnalul politistilor sau altor organe abilitate;
 1. i) Chiriasul raspunde, de asemenea pentru furt sau tentativa de furt, daca aceasta nu este comunicata celei mai apropiate unitati de politie.

RASPUNDEREA PROPRIETARULUI

10.44. Proprietarul nu raspunde de pierderile provocate direct sau indirect chiriasului prin defectarea masinii si nici in cazul pierderii unor obiecte in interiorul masinii.

10.45. Pe toata durata contractului proprietarul este exonerat de raspundere pentru daunele provocate tertilor de catre chirias, conducand autoturismul inchiriat

PROCEDURA IN CAZ DE ACCIDENT, FURT SAU AVARII

11.46. Chiriasul este de acord sa apere interesele proprietarului si ale societatii de asigurare in caz de accident, furt sau dauna prin:

 1. a) informandu-l pe proprietar telefonic imediat;

b)anuntand evenimentul la cea mai apropiata unitate de politie; c) asigurandu-se ca vehicolul nu va fi lasat nesupravegheat;

11.47. Daca evenimentul are autor necunoscut (masina gasita lovita sau zgariata in parcare, furtul sau tentativa de furt din autoturism etc) clientul are obligatia de a obtine procesul verbal de constatare si autorizatia de reparatie de la politie.

11.48. In cazul unui accident produs din vina clientului acesta va obtine de la politie procesul verbal de constatare si autorizatia de reparatie.

11.49. In situatia in care vinovat de producerea evenimentului este un alt participant la trafic clientul are obligatia de a obtine procesul verbal de constatare si autorizatia de reparatie de la politie, iar de la celalalt conducator auto implicat copia dupa asigurarea RCA.

11.50. In toate situatiile mentionate mai sus, locatarul are obligatia de a verifica mentionarea corecta si completa a tuturor daunelor constatate in autorizatia de reparatie.

11.51 Daca locatarul omite unul dintre documentele mentionate mai sus, contravaloarea daunei va fi facturata catre client.

DISPOZITII FINALE

11.60. Proprietarul isi rezerva dreptul de a recupera de la client orice suma de bani si cheltuielile ocazionate de recuperarea acesteia, in conformitate cu legislatia romaneasca privind despagubirea, ca urmare a incalcarii de catre client a obligatiilor ce rezulta din acest contract.

11.61. Orice neintelegere cu privire la executarea prezentului contract cade in sarcina instantelor judecatoresti Ramanesti.

Prezentul contract se supune legilor romane in vigoare.

11.62. Prezentul contract a fost incheiat astazi……………………., in doua exemplare originale, cate una pentru fiecare parte.

12 PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

12.1 BASHA INVESTMENT GROUP SRL colecteaza si prelucreaza date cu character personal in conformitate cu prevederile legi nr.677/2001 si ale regulamentului UE nr 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu character personal.

12.2 Prin semnarea contractului de inchiriere va dati acordul cu preluarea si prelucrarea datelor cu character personal(nume,prenume,cnp,serie si nr ci,,adresa ,nr.pasaport  si date privind permisul de conducere.)copie id, pasaport si permis de conducere.